Teatrul Național ”Mihai Eminescu” a lansat un atelier de dramaturgie contemporană

  • 06 Iulie 2020 19:19
Teatrul Național ”Mihai Eminescu” a lansat un atelier de dramaturgie contemporană

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” a lansat proiectul ”Atelierul de dramaturgie contemporană-2020”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, instituția relansează proiectul de spectacole-lectură cu piese inedite ce n-au fost montate în teatru, la radio, la televiziune sau în cinema. ”Așteptăm propuneri de texte din partea autorilor la adresa: [email protected], în perioada 1 iulie – 1 august 2020”.  După o pauză de aproape un deceniu, readucem pe agenda noastră culturală tradiția Atelierelor, în speranța de a reuni (evident respectând distanțele fizice, dar reapropiind spiritele creatoare prin replica dramatică) treimea generatoare de teatru: autorii – regizorii și actorii – spectatorii,  se mai spune în comunicat.

Într-o postare pe rețelele sociale, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol,  menționează, între altele, că proiectul ”Atelierul  de dramaturgie contemporană -2020”, susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale pentru anul 2020, este organizat de Fundația „Memoriile artei” în colaborare cu Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

”Atelierul de dramaturgie contemporană își propune să fie un laborator de lucru la textul dramatic, o platformă de discuție despre teatrul contemporan, despre așteptările spectatorilor. Proiectul va aduce în atenția publicului, în general, și în atenția specialiștilor de artă și teatru, în special, texte dramatice ce încă nu au fost montate (pe scenă, la radio sau TV); prioritate vor avea lucrările scrise de autori debutanți, precum și cele premiate la nivel național și internațional”, a mai precizat oficialul.

În timpul apropiat, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va reveni cu noi detalii.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău