Teatrul Național „Eugene Ionesco” participă la Festivalului Internațional de Teatru "Toma Caragiu"

  • 17 Octombrie 2023 19:22
Teatrul Național „Eugene Ionesco” participă la Festivalului Internațional de Teatru

Teatrul Național „Eugene Ionesco” din Chișinău va participa la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru "Toma Caragiu" de la Ploiești, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Manifestarea va avea loc, în perioada 7 - 12 noiembrie, la Ploiești, în cadrul evenimentului urmând să aibă loc spectacole în spații convenționale, dar și neobișnuite, precum showroom-uri sau zona pietonală din apropierea teatrului ploieștean.

Ediția din acest an va aduce la Ploiești reprezentații susținute de renumite teatre din țară (Teatrul Național "I. L. Caragiale" București, Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu, Teatrul Bulandra București, Teatrul Național "Marin Sorescu" Craiova, Teatrul de Comedie București, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galați, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul "Stela Popescu" București, Teatrul ACT București, Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești), precum și de companii teatrale din străinătate (Spania, Italia, Franța, Republica Moldova).

"Programul acestei ediții cuprinde atât spectacole a căror valoare a fost recunoscută de specialiștii în domeniu, fiind recompensate cu premii la importante festivaluri de profil, dar și noi forme de expresie artistică, la granița dintre teatru și alte arte conexe, lansări de carte și concerte. Vor putea fi urmărite producții ce poartă semnătura unor regizori de renume: Alexandru Dabija, Yuri Kordonsky, Răzvan Mazilu, Andrei și Andreea Grosu, Mariana Cămărășan, Horia Suru, Carmen-Lidia Vidu, Alexandru Boureanu, Leta Popescu, iar pe scenele festivalului vor urca actori îndrăgiți: Mariana Mihuț, Marcel Iureș, Tudor Chirilă, Florin Piersic Jr., Marius Bodochi, Ana Ciontea, Mihaela Teleoacă, Mirela Zeța, Adrian Nour", arată sursa citată.

Festivalul se va desfășura în sălile Teatrului "Toma Caragiu", la Casa de Cultură a Sindicatelor și la Casa de Cultură a Studenților, dar și în spatii neconvenționale, precum showroom-urile Eurial Ploiești și Proleasing, în zona pietonală din apropierea teatrului sau la Berăria "Curtea Berarilor".

Biletele, cu prețuri cuprinse între 40 și 100 de lei, pot fi achiziționate de la Agenția de bilete a Teatrului "Toma Caragiu" (str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, telefon 0244522774) sau online, accesând site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Festival TC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău