Taurii scapă de chinul și tortura coridelor în Madrid. Capitala spaniolă le-a interzis, temporar, ca măsură pentru combaterea COVID-19

  • 07 Septembrie 2020 19:19
Taurii scapă de chinul și tortura coridelor în Madrid. Capitala spaniolă le-a interzis, temporar, ca măsură pentru combaterea COVID-19

Coridele sunt interzise temporar, de luni, în Comunitatea Madrid, ca măsură pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, au anunțat autoritățile. Adunările publice și private au fost, de asemenea, limitate la maximum 10 persoane, scrie Agerpres.

Coridele de tauri erau până acum vizate de o interdicție de 75 la sută, iar în primul moment guvernul comunității preconiza posibilitatea organizării lor fără public. Restricția vizează regiunea unde se află una dintre cele mai emblematice arene din lume, La Ventas. Noile măsuri includ și limitarea adunărilor, atât în spațiile publice cât și în cele private, la zece persoane, deși sunt excluse unele activități specifice precum ceremoniile de nuntă, sau activitățile de serviciu sau instituționale.

Localurile hoteliere vor trebui să limiteze capacitatea lor interioară cu 50%, cu respectarea a 1,5 metri distanță între scaunele de la mese, în timp ce numărul participanților la festivități și banchetele, precum și în locașurile de cult sau cimitire va fi redus de 75 la 60 % la sută.

Pe lângă coride, vor fi interzise spectacolele cu public sau recreative din spațiile interioare, în timp ce la nunți sau logodne sunt interzise dansurile, iar invitații vor sta la mese atunci când consumă băuturi sau mâncare.

Noile măsuri de securitate sanitară vor fi revizuite la fiecare 15 zile pentru a fi adaptate la evoluția pandemiei în această regiune unde contagierile cu noul coronavirus sunt în creștere de la sfârșitul lunii iulie, Comunitatea Madrid fiind ce mai afectată din Spania.

Potrivit ultimelor date oficiale, Comunitatea Madrid a înregistrat vineri 3.245 de noi cazuri - 30% din întreaga țară - cu 1.462 de contagieri confirmate în 24 de ore. Această regiune raportează și cel mai mare număr de decese, 94 fiind înregistrate în ultimele șapte zile.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău