Un lot de 14.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19, oferit prin platforma COVAX, va ajunge mâine în R. Moldova

  • 03 Martie 2021 15:49
Un lot de 14.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19, oferit prin platforma COVAX, va ajunge mâine în R. Moldova

Vaccinurile împotriva COVID-19, oferite prin platforma COVAX, vor ajunge în Republica Moldova, joi, 4 martie. Anunțul a fost făcut de către secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatâc în debutul ședinței Guvernului. Este vorba despre 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca.

Referindu-se la vaccinarea lucrătorilor medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil COVID-19, Tatiana Zatâc, a comunicat că unele instituții medicale au utilizat, deja, toate vaccinurile repartizate. 

Se face o evidență electronică a tuturor vaccinărilor care ne oferă posibilitatea să monitorizăm în timp real acest proces, a adăugat secretarul de stat.

Cât privește situația epidemiologică, Tatiana Zatâc a menționat că aceasta este alarmantă. În spitale se înregistrează un număr record de internări a persoanelor bolnave cu COVID-19. Crește continuu numărul de persoane noi infectate și de decese provocate de complicațiile bolii, a adăugat secretarul de stat. 

În context, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că nu este exclus să fie aprobate noi măsuri restrictive pentru a opri răspândirea virusului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău