Tatiana Ciaglic și Ion Guzun, candidați propuși de Parlament la funcții în CSM, au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

  • 14 Martie 2023 16:14
Tatiana Ciaglic și Ion Guzun, candidați propuși de Parlament la funcții în CSM, au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

Comisia Pre-Vetting anunță că doi candidați propuși de Parlament la funcții în CSM, Tatiana Ciaglic și Ion Guzun, au promovat evaluarea.

Deciziile Comisiei au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în cazul dat Parlamentul. Tatiana Ciaglic și Ion Guzun au anunțat Comisia că acceptă publicarea deciziilor, care vor fi plasate pe pagina web a Comisiei. Potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022, orice decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile din data recepționării.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Pre-Vetting a încheiat audierea candidaților non-judecători la funcții în CSM, rămași concurs. Din cei 12 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei Pre-Vetting de Parlament, la audieri au participat șapte candidați, întrucât doi s-au retras din concurs, alți doi nu au depus la timp declarația pentru 5 ani, nepromovând astfel evaluarea, iar un candidat a solicitat să fie evaluat fără a participa la audieri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău