Tatăl și fratele atacatorului sinucigaș din Manchester au fost arestați

  • 25 Mai 2017 08:30
Tatăl și fratele atacatorului sinucigaș din Manchester au fost arestați

Tatăl și fratele atacatorului sinucigaș din Manchester au fost arestați în Libia și alte 7 persoane au fost reținute în Marea Britanie.

Poliția britanică investighează o rețea teroristă care l-ar fi ajutat pe autorul atacului, Salman Abedi, un britanic de origine libiană, în vârstă de 22 de ani, să comită atacul. Cei doi frați ai acestuia au fost arestați. Unul în Manchester, al doilea în Tripoli. Și tatăl lor a fost arestat în Libia, pentru legături teroriste. Cinci persoane au fost reținute, în total. Atacatorul, care a murit în urma exploziei provocate la sfârșitul concertului starului american Ariana Grande, era născut și crescut în Marea Britanie. Ministru britanic de interne a anunțat că Salman Abedi era cunoscut de serviciile de securitate pentru că avusese legături cu gruparea Stat Islamic

Nivelul de amenințare teroristă este la cel mai înalt nivel în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că noi atacuri sunt posibile. Trupele speciale patrulează pe străzile din Londra, pentru a păzi obiective strategice. Palatul Regal, ambasadele, sediul Parlamentului și Downing Street 10 - reședința primului ministru. Ridicarea nivelului de alertă înseamnă că forțele de securitate vor avea la dispoziție resurse suplimentare pentru a putea să ne asigure securitatea. Polițiștii vor fi înlocuiți de militari înarmați, fapt care va permite creșterea numărului de patrule în locurile strategice.
În urma atacului, 22 de persoane au murit și 119 au fost rănite. 20 de persoane sunt în stare critică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău