Țările de Jos | Guvernul ia în considerare noi restricții împotriva epidemiei, pe fondul creșterii numărului de infectări

  • 25 Octombrie 2021 19:13
Țările de Jos | Guvernul ia în considerare noi restricții împotriva epidemiei, pe fondul creșterii numărului de infectări

Guvernul olandez ar putea impune noi restricții antiepidemice pentru a reduce presiunea asupra spitalelor confruntate cu tot mai mulți pacienți cu COVID-19, a indicat luni ministrul sănătății, Hugo de Jonge, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Numărul de infectări cu coronavirus se află în creștere de o lună și a atins în ultimele zile cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie, după ce majoritatea măsurilor de distanțare socială au fost eliminate la sfârșitul lui septembrie.

Noul val de infectări a mărit numărul de pacienți în spitale mai rapid decât se anticipa și multe spitale deja reduc din nou serviciile medicale obișnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătății.

Guvernul a cerut grupului său de experți în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale pe data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opțiunile luate în considerare.

'Nu este ușor să fie găsite noi măsuri care funcționează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta și de a-i infecta pe alții', a explicat el.

Guvernul a relaxat majoritatea restricțiilor anti-COVID-19 pe 25 septembrie și a introdus un certificat sanitar care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent, și care este cerut pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunțate 6.350, cu 75% în plus față de aceeași zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanțul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.

Patru din cinci pacienți cu COVID-19 internați la terapie intensivă nu au fost vaccinați, anunța săptămâna trecută Institutul național de sănătate publică.

Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populația adultă s-a vaccinat cu schema completă
.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău