Țările care vor solicita teste COVID tututor călătorilor ce vin din China, indiferent de cetățenie sau dacă sunt sau nu vaccinați

  • 29 Decembrie 2022 10:19
Țările care vor solicita teste COVID tututor călătorilor ce vin din China, indiferent de cetățenie sau dacă sunt sau nu vaccinați

SUA vor solicita un test Covid negativ din 5 ianuarie pentru toate persoanele care vin cu avionul din China, măsură luată din cauza numărului crescut de cazuri în această țară și a lipsei de informații comunicate de Beijing, a anunțat miercuri un oficial american, relatează AFP.

Din 5 ianuarie, "toate persoanele care călătoresc cu avionul de la vârsta de 2 ani și peste și care vin din China vor fi obligate să facă un test cu cel mult două zile înainte de plecare", indiferent de cetățenie sau statutul de vaccinare, a precizat sursa citată, scrie ziare.com.

Comisia Europeană a convocat o reuniune joi pentru a "discuta (...) posibile măsuri pentru o abordare coordonată" de către statele membre ale UE în ceea ce privește explozia de cazuri de Covid în China, relatează AFP.

"În lumina situației pandemiei din China", executivul european va convoca joi dimineața o comisie care să reunească reprezentanți ai ministerelor Sănătății din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Obiectivul este de a "discuta cu statele membre și cu agențiile europene (de sănătate) ale UE posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată", a precizat ea.

După încetarea bruscă în această lună a politicii "zero Covid" în China, care a provocat în țară un val foarte mare de contaminări, mai multe state din lume sunt îngrijorate de posibilitatea ca din țara asiatică să se răspândească noi variante ale virusului.

Italia a decis deja miercuri să impună teste obligatorii tuturor călătorilor din China, o măsură luată deja în Japonia și pe care Statele Unite au adoptat-o de asemenea miercuri.i

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău