Țările care fac acest vaccin au o rată a mortalității de COVID-19 de 6 ori mai mică. R.Moldova se află printre ele

  • 08 Aprilie 2020 15:12
Țările care fac acest vaccin au o rată a mortalității de COVID-19 de 6 ori mai mică. R.Moldova se află printre ele

Cercetătorii Universității John Hopkins, din Baltimore, Maryland, au descoperit că există o legătură între populațiile vaccinate împotriva tuberculozei, COVID-19 și decesele provocate de această boală.

Potrivit acestora, țările în care vaccinarea cu Bacillus Calmette-Guerin (BCG) face parte din schema de vaccinare înregistrează o rată a deceselor provocate de COVID-19 chiar și de 6 ori mai mică.
 
Vaccinul BCG, unul nu foarte costisitor, a fost introdus în urmă cu câteva zeci de ani și oferă protecție împotriva tuberculozei timp de 60 de ani, spun specialiștii în pneumologie și epidemiologie.
 
În Marea Britanie, scrie Daily Mail, toți copiii între 10 și 14 ani au fost vaccinați cu BCG între anii 1953 și 2005. De 15 ani, schema de vaccinare a fost modificată, iar vaccinul le este administrat doar celor care prezintă un risc sporit de îmbolnăvire.
 
Vaccinul BCG este făcut de circa 130 de milioane de copiii anual. Bacilul administrat este atacat de sistemul imunitar, care produce anticorpii necesari pentru a opri și pe viitor o potențială îmbolnăvire de TBC.
 
În lume, mai multe țări, între care și Australia, studiază în prezent eficiența vaccinului BCG împotriva coronavirusului. Patru mii de oameni din sistemul medical australian iau parte la teste.
 
În statele și teritoriile cu morbiditate înaltă prin tuberculoză, la care se referă și Republica Moldova, o doză de vaccin BCG este necesar de a fi administrată tuturor copiilor sănătoși la naștere sau cât mai curând posibil după naștere. Vaccinul BCG (prescurtare de la bacilul atenuat, numit bacil Calmette-Guerin) este administrat nou-născuților din Republica Moldova în primele 48 de ore de la naștere. El este cunoscut de mulți drept vaccinul care lasă o cicatrice în formă de floricică pe umăr.

 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău