Țările care au sprijinit revenirea Rusiei la APCE

  • 25 Iunie 2019 10:12
Țările care au sprijinit revenirea Rusiei la APCE

Rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) care permite revenirea Federației Ruse în cadrul organizației a fost aprobată, în special, cu voturile delegațiilor din Franța și Italia, cei mai mulți dintre reprezentanții acestor state prezenți în sala de ședințe votând în favoarea revenirii delegației Rusiei cu drepturi depline de vot - scrie Evropeiska Pravda.

Potrivit rezultatului procedurii de vot, afișat pe site-ul Consiliului Europei, documentul a fost susținut și de majoritatea delegațiilor din Austria, Azerbaidjan, Cipru, Spania, Islanda, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Slovacia, Serbia, San Marino și Turcia. Parțial, revenirea delegației ruse a fost sprijinită și de membrii delegațiilor din Armenia, Belgia, Elveția, Cehia, Danemarca, Germania, Finlanda, Croația, Liechtenstein, Republica Moldova, România și Olanda.

Ucraina și Georgia s-au opus revenirii rușilor în APCE. De asemenea, împotriva acestei decizii au votat cei mai mulți dintre reprezentanții din Polonia, Lituania, Letonia, Marea Britanie, Estonia și Suedia, în timp ce delegația Ungariei a fost absentă în timpul votării.

După câteva ore de dezbateri aprinse, urmate de aproape cinci ore de votare a amendamentelor, 118 parlamentari reprezentanți ai țărilor membre ale Consiliului Europei au acceptat ca Rusia să poată să își prezinte delegația în cadrul APCE.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău