Tarifele preferențiale privind serviciile poștale au fost anulate

  • 03 Septembrie 2021 17:42
Tarifele preferențiale privind serviciile poștale au fost anulate

Regulile privind stabilirea tarifelor pentru serviciile poștale au fost modificate, prețurile devenind liberalizate integral. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi, 3 septembrie, în ședința de Guvern, transmite IPN.

Potrivit noilor prevederi, toți prestatorii de servicii poștale vor avea drepturi și obligațiuni egale, iar tarifele pentru serviciile poștale vor fi aplicate unic pe întreg teritoriul țării. Până la 1 septembrie curent, furnizorul de serviciu poștal universal, „Poșta Moldovei”, a beneficiat de tarife preferențiale, ceilalți operatori poștali având obligația să stabilească un tarif de cel puțin trei ori mai mare decât tariful preferențial.

Totodată, au fost aprobate cerințele minime privind amenajarea spațiilor oferite de furnizorii de servicii în locurile de schimb internațional al poștei. Astfel, furnizorii de servicii poștale vor putea să supună trimiterile poștale internaționale controlului vamal în spații amenajate conform unor cerințe, printre care marcarea cu panou „Zona de control vamal” a spațiului delimitat de restul teritoriului, echipamente pentru manipularea mărfurilor în conformitate cu specificul trimiterilor poștale internaționale, terminale de introducere automată a datelor, sistem de supraveghere video etc. Din totalul de 57 furnizori de servicii poștale înregistrați în Republica Moldova, doar 12 furnizori dispun de locuri de schimb internațional al poștei, cărora li se oferă o perioadă de șase luni pentru amenajarea locurilor respective conform noilor cerințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău