Tarifele nediscriminatorii în asigurări vor fi aplicate din 2018

  • 21 Martie 2017 13:18
Tarifele nediscriminatorii în asigurări vor fi aplicate din 2018

Implementarea tarifelor nediscriminatorii pe bază de gen, în sectorul asigurărilor, vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2018. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament și urmează să fie examinat de către deputați.

După cum notează bizlaw.md, documentul a fost elaborat după ce, anterior, mediul de afaceri a solicitat amânarea cu un an a implementării tarifelor stabilite după modificarea legislației privind asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați.

Potrivit proiectului de lege, va fi interzis să fie utilizat criteriul de sex la calcularea primelor, tarifelor și beneficiilor în cadrul asigurărilor. La fel, se interzice discriminarea persoanei asigurate pe criteriu de sex, prin stabilirea diferențiată a primelor, tarifelor și beneficiilor.

Modificările legislative sunt propuse pentru a acorda un timp suficient asiguratorilor pentru modificarea condițiilor de asigurare, a programelor informaționale, inclusiv pentru revizuirea informațiilor statistice și unificarea tabelelor de mortalitate pentru femei și bărbați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău