Tarife mai mici la energie. Costurile operaționale ale Gas Natural Fenosa Furnizare scad cu 20% (Mold-street)

  • 03 Octombrie 2018 09:55
Tarife mai mici la energie. Costurile operaționale ale Gas Natural Fenosa Furnizare scad cu 20% (Mold-street)

Datorită programelor de eficiență ale Gas Natural Fenosa Furnizare Energie s-a reușit reducerea costurilor operaționale cu 20% față de cele anterioare calculate în tarif, fapt care va permite reducerea tarifului pentru consumatorii finali.

Pe 28 septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat valoarea costurilor de bază pentru primul an de valabilitate a Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea de energie electrică de către furnizorul final și furnizorul de servicii universale în anul de bază 2018.

Potrivit moldstreet.com, costurile de bază ale furnizării energiei electrice la prețuri reglementate pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie au fost aprobate în valoare de 62 milioane lei, care includ: costurile de personal – 21 milioane lei; costuri materiale - 0,7 milioane lei; cheltuieli pentru serviciile organizațiilor terțe – 40,3 milioane lei.

Aceasta presupune o scădere a cheltuielilor de funcționare recunoscute pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie de aproximativ 20%.

Principalele motive pentru reducere sunt implementarea în ultimii ani a măsurilor de eficiență în cadrul planului de îmbunătățire a procesului și a experienței clienților.

Printre aceste inițiative se remarcă automatizarea procesului de tipărire a facturilor, plățile online, posibilitatea de soluționare online a incidentelor clienților fără necesitatea de vizitare a Oficiilor Comerciale, implementarea serviciului telefonic robotizat (IVR), a Oficiului virtual (Virtual Office), optimizarea proceselor de relație cu clientul folosind canale moderne de comunicare.

În același timp, reprezentanții întreprinderii au solicitat "un angajament mai puternic din partea autorității de reglementare în modernizarea sectorului, sprijinind punerea în aplicare a practicilor internaționale răspândite în sectorul energetic, cum ar fi acoperirea riscurilor prin asigurarea împotriva accidentelor, oferirea tichetelor de masă etc". 

Sursa: moldstreet.com

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău