Țări membre NATO și state partenere participă la un exercițiu de apărare cibernetică de mare amploare în Estonia

  • 19 Aprilie 2023 19:00
Țări membre NATO și state partenere participă la un exercițiu de apărare cibernetică de mare amploare în Estonia

Numeroase țări membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și state partenere participă la un exercițiu pentru apărare cibernetică ce se desfășoară timp de patru zile în Estonia, informează Agerpres.

În timpul acestui exercițiu, care a început marți, echipe din 38 de țări trebuie să protejeze sisteme informatice reale de atacuri în timp real și să practice luarea de decizii tactice și strategice în situații critice, potrivit Centrului Cooperativ de Excelență pentru Apărare Cibernetică afiliat NATO (CCDCOE).

Potrivit organizației, sunt peste 3.000 de participanți la acest exercițiu.

"Războiul cibernetic ar putea să nu fie la fel de vizibil ca războiul cinetic, însă el este integrat în activitățile de război", a declarat ministrul estonian al apărării Hanno Pevkur, cu referire la războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Anul trecut a arătat importanța unei apărării cibernetice puternice, a mai spus el.

Exercițiul are loc anual începând din 2010.

Din 2008, Estonia găzduiește Centrul Cooperativ de Excelență pentru Apărare Cibernetică, care este un fel de think-tank militar în afara structurii de comandă a NATO. El a fost înființat în 2007, după un atac cibernetic de mare anvergură asupra Estoniei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău