Târgul Universităților din România la Chișinău, Cahul și Bălți

  • 13 Iulie 2016 00:54
Târgul Universităților din România la Chișinău, Cahul și Bălți

Tinerii absolvenți ai liceelor din Republica Moldova, care doresc să-și continue studiile universitare peste Prut, pot participa la un Târg al Universităților din România.

Târgul este organizat de către Federația Asociațiilor de Basarabeni din Romania, în perioada 15-18 iulie la Chișinău, Cahul și Bălți.
 
La Târg vor fi prezentate ofertele de la 16 centre universitare din România.

Membrii organizațiilor studențești basarabene susțin că vor aștepta absolvenții la eveniment pentru a oferi informații utile, sugestii sau chiar alternative pentru studii de calitate, success și reușită. Astfel, tinerii vor afla ce înseamnă să fii student în România de la cei care deja studiază sau chiar au decis să-și dezvolte cariera profesională în orașul în care și-au făcut studiile universitare.
 
Potrivit președintelui Asociației studenților basarabeni din Constanța, Vlad Gîra, în cadrul Târgului vor fi prezentate ofertele educaționale a instituțiilor de învățământ din România, fiind organizate și un șir de măsuri de informare, consiliere, motivare și integrare a tinerilor basarabeni în mediul universitar românesc.

„Voluntarii din cadrul organizațiilor membre FAB România vor dezvălui mai mult decât prevede metodologia, deseori percepută greșit, vor nuanța atât avantajele, cât și dezavantajele sistemului românesc. Experiențele personale sunt deseori povești motivaționale de succes și reușită, or, absolvenții admiși la studii în România sunt exemple fericite ale școlii din Republica Moldova, iar cei interesați cu siguranță vor pleca informați și nerăbdători sä înceapă o nouă etapă din viața lor”, a declarat Vlad Gîra.
 
Târgul Universităților din România 2016 se va desfășura la Chișinău în perioada 15-16 iulie, la Bălți - 17 iulie și la Cahul pe 18 iulie.
 
Comisia de selecție din România, pentru candidații la instituțiile de învățământ superior, se va afla la Chișinău în perioada 22-26 iulie, la sediul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”; la Bălți, în perioada 18-20 iulie – la sediul Universității „Alecu Russo” și la Cahul, în perioada 28-30 iulie, la sediul Liceului Teoretic „Ion Creangă”.
 
Pentru anul de studii 2016-2017, România oferă 1 570 de burse pentru învățământul liceal, 3 190 de burse – studii universitare, 700 de burse de master, 25 burse la rezidențiat și 125 burse pentru doctorat.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău