Târgul Universităților din România, la Chișinău

  • 10 Iulie 2015 18:15
Târgul Universităților din România, la Chișinău

La Chișinău se desfășoară cea de-a patra ediție a Târgului Universităților din România.

Evenimentul care va avea loc până duminică, 12 iulie, pe Aleea Clasicilor din Gradina Publică ”Ștefan cel Mare”, are drept scop promovarea ofertelor educaționale în rândul tinerilor basarabeni care doresc să-și continue studiile peste Prut. 

Voluntarii care sunt, fie originari din România, fie studenți basarabeni care își fac studiile peste Prut, oferă celor interesați informații legate de procedura de admitere, actele necesare, metodologie, dar și informații legate de experiența personală.  

”Universitatea din Oradea oferă anul acesta 67 de locuri pentru basarabeni, 37 cu bursă și 30 fără bursă, la mai multe facultăți. Oradea este un oraș foarte frumos, liniștit și verde, cu oameni care au o atitudine foarte frumoasă față de basarabeni” a declarat Valeria Negruța, președintele Asociației Studenților și Elevilor din Oradea.

Ce spun însă vizitatorii târgului?

”Am venit aici să ne informăm. M-am orientat spre orașele mai populare, unde universitățile sunt mai bune: Iași că este mai aproape sau București, că e capitala României și sunt mai multe oportunități”.

”Sunt de acord ca fiul meu să meargă la studii în România pentru că vedem alte perspective acolo în comparație cu Republica Moldova. Se fac studii și la noi, dar nu știm ce viitor vor avea copiii noștri aici”.

Târgul Universităților din România se desfășoară până săptămâna viitoare, în trei orașe din Republica Moldova: la Chișinău pe 10 și 12 iulie; la Bălți, pe 14 și 15 iulie și la Cahul în perioada 17-18 iulie. Evenimentul este organizat de Federația Asociațiilor de Basarabeni din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău