Târgul producătorilor autohtoni „Satul meu” și-a deschis porțile pentru comercianți și cumpărători

  • 03 Septembrie 2022 15:06
Târgul producătorilor autohtoni „Satul meu” și-a deschis porțile pentru comercianți și cumpărători

Din data de 3 septembrie și până la 30 octombrie curent, producătorii agricoli din raioanele țării își vor putea comercializa produsele la Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo S.A. Târgul are drept obiectiv promovarea produselor autohtone, dezvoltarea relațiilor comerciale și susținerea producătorilor agricoli din R. Moldova.

Producătorii agricoli și cumpărătorii sunt așteptați în fiecare zi de weekend, în intervalul orelor 09.00-18:00, în perioada 3 septembrie-30 octombrie. Organizatorii vor pune la dispoziție aproximativ 200 de spații de comercializare, atât la tarabă, cât și direct din microbuze. Micii producători vor putea să-și vândă produsele doar prezentând un certificat de proveniență.

Prezent la deschiderea târgului, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a menționat că proiectul a apărut din necesitatea de diversificare a canalelor de comercializare a producției. ”Această formă tradițională de comercializare este frecvent întâlnită în toate țările și, respectiv, este valabilă și în Republica Moldova. Astfel, pentru producătorii autohtoni sunt create condiții de a vinde marfa direct consumatorilor finali, iar consumatorii pot procura producție autohtonă proaspătă la un preț de producător. Anii precedenți, piețele au fost limitate, inclusiv din cauza pandemiei și ne-am propus să reabilităm acest canal de comercializare a produselor, plus că este și o frumoasă tradiție în țara noastră, care trebuie susținută. Am oferit și unele facilități producătorilor împreună cu ANSA și Ministerul Agriculturii pentru ca consumatorii să poată cumpăra produse proaspete, la prețuri bune. De asemenea, împreună cu autoritățile locale lucrăm la ajustarea cadrului normativ pentru a optimiza târgurile locale.”

Târgul este organizat sub egida Guvernului Republicii Moldova, cu implicarea Ministerului Economiei  și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău