Târgul pomușoarelor, Summer Berry Fair, se deschide duminică la Chișinău

  • 24 Iunie 2018 09:48
Târgul pomușoarelor, Summer Berry Fair, se deschide duminică la Chișinău

Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair se deschide duminică la Chișinău. Începând cu ora 10.00, agricultori din 12 raioane ale Republicii  Moldova, inclusiv din stânga Nistrului, își vor expune oferta de pomușoare în Parcul Catedralei Mitropolitane din centrul orașului. La prima ediție din acest an, vedetele festivalului vor fi murele și zmeura, transmite IPN.

Potrivit Elenei Briciuc, responsabilă pentru comunicare Klumea, evenimentul se desfășoară în trei ediții, în fiecare din cele trei luni de vară: pe 24 iunie, 22 iulie și 12 august, în același loc, începând cu ora 10.00.

Agricultorii vor veni cu aproape trei tone și jumătate de pomușoare, pe care le vor comercializa la tarabe personalizate, pe care va fi indicată localitatea de unde au fost aduse pomușoarele. Toate vor fi vândute la preț de producător.

În cadrul evenimentului va fi organizat și un teatru gastronomic, unde patiseri profesioniști vor arăta ce bucate se pot găti din pomușoare. Produsele finale vor putea fi degustate gratuit. Tot aici, cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul Mai Dulce din anul curent vor veni cu mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte deserturi gătite din pomușoare, iar echipa K Lumea va găti clătite, care vor fi servite cu dulceață din pomușoare. Pentru copii vor fi organizate ateliere distractive de pictură.

Anul trecut, Summer Berry Fair a fost organizat pentru prima dată. În cadrul celor trei ediții, au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, care au vândut peste trei tone de pomușoare locale, iar gastronomii au preparat aproape 40 de kilograme de deserturi.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău