Târgul Imobil Moldova: Oferte numeroase, cumpărători mai puțini

  • 12 Aprilie 2019 19:43
Târgul Imobil Moldova: Oferte numeroase, cumpărători mai puțini

Oferte numeroase, potențiali cumpărători mai puțini – la târgul imobiliar „Imobil Moldova”, care se desfășoară la Moldexpo între 11 și 14 aprilie. Cei care își vor găsi locuința potrivită pot semna contractul pe loc, transmite IPN.

Compania imobiliară și de construcții Sprint-Mega propune apartamente într-un complex locativ situat pe strada Testemițanu. Carcasa blocului monolit e din beton armat, fațada este izolată termic cu plăci din polistiren. Fiecare apartament are încălzire autonomă, geamuri termopan, contoare individuale de gaz și alte utilități. Directorul comercial al companiei, Natalia Delinschi, menționează că prețurile sunt rezonabile, având în vedere gradul de confort al locuințelor, dar și faptul că blocul dispune de teren de joacă pentru copii, iar în adiacentul complexului locativ se va regăsi o zonă verde.

Irina Șocodei, manager superior la NC Invest, a prezentat oferta companiei Verona Residence: case de locuit în centrul orașului cu 20-30 de apartamente. Prețul mediu al unui metru pătrat este de 720 de euro. Unui potențial cumpărător i-ar ajunge banii obținuți din vânzarea apartamentului dintr-un bloc vechi pentru a procura un apartament în aceste case cu două sau trei etaje și cu terenuri adiacente frumos amenajate, spune Irina Șocodei.

Și băncile comerciale care participă la târg vând apartamente în blocurile în care au făcut investiții sau pe post de partenere ale companiilor de construcții. Tot de la bănci pot fi contractate credite imobiliare, despre care spun că au rate avantajoase. Pot fi negociate reduceri, atât la plata cotei inițiale, cât și la returnare tranșelor ulterioare.

În cadrul manifestării expoziționale pot fi semnate contracte și cu designeri calificați pentru a definitiva interiorul apartamentelor. Oamenii de afaceri sau persoanele fizice cu venituri mari, care își propun să facă investiții în piața imobiliară, pot procura apartamente și case de locuit în țări precum Cipru și Rusia. Reprezentanții companiilor intermediare sunt prezenți la standurile expoziției. Pentru cei ce procură apartamente în Cipru compania oferă garanție pentru arendarea spațiilor procurate pe o perioadă de 10 ani.

Natalia Ciornaia, directorul expoziției, a menționat că la „Imobil Moldova” participă circa 30 companii imobiliare, bănci comerciale, companii de asigurare și de consultanță. „Oferte sunt multe, interesante. Spre regret, mai puțini cumpărători. Populația este puțin informată despre aceste oferte, despre variantele posibile”, menționează Natalia Ciornaia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău