Târgul Gaudeamus Radio România s-a încheiat

  • 23 Noiembrie 2020 09:22
Târgul Gaudeamus Radio România s-a încheiat

Târgul de carte Gaudeamus Radio România s-a încheiat de aseară. Timp de 7 zile, evenimentul organizat exclusiv online a pus la dispoziția celor 50.000 de utilizatori unici care au vizitat standurile virtuale peste 200 de manifestări culturale, transmite RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI.

Înregistrările sunt în continuare disponibile pe site-ul gaudeamus.ro.

Redactorul Mihaela Helmis a aflat de la Connie Chifor, coordonatoarea echipei Gaudeamus Radio România, cum s-a încheiat a 27-a ediție a Târgului.

Reporter: O ediție organizată eroic și de mare probitate, spunea încă de la începutul acestui târg atipic președintele său de onoare, marele scriitor Norman Manea. Cred că a fost mai mult decât atât pentru organizatori. Cum a fost așadar?

Connie Chifor: A fost un test. Cred că, odată cu această ediție, am demonstrat că Gaudeamus Radio România rămâne o forță, indiferent de condițiile în care se întâmplă. A fost un joc, un joc între noi și cei care ne urmăresc pe pagina de Facebook și a fost o mare plăcere să dăm premiile. Aș vrea să remarc în mod special promptitudinea și căldura cu care ne-au răspuns editorii, care au acceptat și ei provocarea, au acceptat să ascundem indiciile în standurile lor.

Reporter: Câți urmăritori unici numărăm până la finalul acestei ediții?

Connie Chifor: Au fost peste 50.000 de vizitatori. E greu totuși să cuantificăm corect, pentru că sunt convinsă că au fost nenumărați vizitatori și pe site-ul elefant.ro, partenerul principal al acestei ediții, pentru că și acolo au fost găzduite foarte multe standuri ale editurilor. Și iarăși vom afla cu ceva întârziere, probabil, și câți vizitatori am avut dintre cei care au preferat să meargă direct pe site-urile editurilor participante, știind că acelea participă la Gaudeamus. E o cuantificare mai greu de realizat în aceste zile, dar suntem convinși, din ecourile pe care le avem până acum, că această ediție a fost cu adevărat un succes.

Realizator: Cea mai râvnită carte a ediției a fost desemnat volumul intitulat "Iartă-mă că te-am iubit", de Ela E.H., publicată de Editura Creator. Proiectul "Vreau o școală ideală" organizat de aceeași echipă Gaudeamus continuă. Voturile să vor acorda de public, dar și de către editori pe parcursul acestei săptămâni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-14
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Mon
-7
Tue
-7
Wed
-3
Thu
0
Fri
2

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău