Târgul de carte Gaudeamus se deschide la București

  • 21 Noiembrie 2012 09:18
Târgul de carte Gaudeamus se deschide la București

Peste 400 de edituri își vor prezenta ofertele în cadrul Târgului "Gaudeamus- Carte de învățătură". Sloganul ediției este - "Spune-mi ce asculți, ca să-ți spun ce citești".

Târgul Internațional "Gaudeamus- Carte de învățătură" începe în Pavilionul Central Romexpo din București.

Evenimentul este organizat de Radio România și este singurul târg de acest gen din lume, inițiat de un post public de radio.

Până duminică, peste 400 de edituri românești și străine își vor prezenta ofertele, în aproximativ 650 de evenimente.

Sloganul celei de-a 19-a ediții este - "Spune-mi ce asculți, ca să-ți spun ce citești" - după cum a declarat Președintele director General al SRR, Ovidiu Miculescu.

"Târgul Gaudeamus este organizat de Radio România din 1994 și este considerat de mulți profesioniști din branșă ca fiind cel mai important târg de carte din România, fiind cotat printre primele zece târguri de carte din Europa.

Gaudeamus aduce împreună autori consacrați, opere celebre, personalități marcante ale societății literare, naționale și internaționale, manuscrise, viitoare succese editoriale și , categoric, un foarte numeros public", a spus Ovidiu Miculescu.

Așa cum a demonstrat în cel 18 ediții anterioare, Târgul este mult mai mult decât o librărie foarte mare, un spațiu ideal pentru proiecte și programe culturale.

Republica Moldova, invitat de onoare al târgului Gaudeamus

Invitat de onoare în acest an este Republica Moldova, un prilej de a pune alături două culturi în aceeași limbă.

Cu același statut în anul trecut, Italia este acum un partener privilegiat.

Dimitrian Rotăraș atașat cultural al Republicii Moldova a precizat că președinte de onoare al ediției din acest an este scriitorul Arcadie Suceveanu, președinte al Uniunii Scriitorilor de peste Prut. 

"La Târg vor fi prezenți circa nouă scriitori, atât binecunoscuți, cât și scriitori tineri, vor fi prezente și zece edituri din Republica Moldova, carte editată în Republica Moldova.  Cultura și literatura de la noi sunt încă insuficient cunoscute în toată complexitatea și integritatea lor.

Târgul constituie pentru noi o invitație la dialog și o sublimă provocare. Statutul Republicii Moldova de invitată de onoare, îi sporește vizibilitatea, șansa de integrare în circuitul de valori general românești în dialogul între culturi", este de părere Arcadie Suceveanu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău