Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, începe la Cluj-Napoca

  • 18 Aprilie 2018 09:35
Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, începe la Cluj-Napoca

Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, începe miercuri, 18 aprilie, la Cluj-Napoca. Ediția a XIX-a a evenimentului găzduiește și un spațiu dedicat Centenarului Marii Unirii, în cadrul căruia va fi expusă o colecție de volume cu această tematică, organizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei.

Porțile Târgului Gaudeams se deschid la ora 10:00, iar deschiderea oficială este programată pentru ora 12:00. Președintele din acest an al Gaudeamus, profesorul și filosoful Aurel Codoban, spune că între cărți și radio este o legătură subtilă pentru că radioul are această abilitate de a amplifica vocea autorului recurgând tot la cuvinte.

Până duminică 22 aprilie, peste 70 de expozanți și peste 90 de evenimente vor avea loc în Piața Unirii, la cea mai mare sărbătoare a cărții din Transilvania. Invitatul de onoare al ediției din acest an este Emil Grumaru, unul dintre cei mai importanți poeți contemporani. În programul târgului sunt incluse toate evenimentele devenite tradiționale: concursul național de lectură pentru liceeni Mircea Nedelciu, „Olimpicii României” și campania de colectare de carte de la expozanți și vizitatori.

Anul acesta cărțile strânse la Gaudeamus vor merge la biblioteca din comuna Frata. Vizitatorii au de asemenea posibilitatea să voteze cărțile preferate, buletinele de vot completate le permit participarea la tombola Gaudeamus, în cadrul căreia marelui premiu este un corp de mobilier, o bibliotecă.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău