Târg al produselor agricole ecologice, organizat la Chișinău

  • 12 Noiembrie 2012 10:10
Târg al produselor agricole ecologice, organizat la Chișinău

Un târg al produselor agricole ecologice s-a desfășurat la 10 și 11 noiembrie în centrul Chișinăului, în imediata apropiere a Ministerului Agriculturii.

Producătorii de mărfuri ecologice spun că nu au reușit deocamdată să-și promoveze la nivelul cuvenit produsele și că au nevoie de piețe de desfacere și de mai multă susținere din partea statului. 

Raisa Ghem este reprezentanta unei gospodării țărănești din satul Țâpala din raionul Ialoveni, care se ocupă de creșterea murelor. Din aceste pomușoare, care mai sunt cultivate doar în câteva sate de la nord, ea produce gem și vin. Și pentru că este abia la începutul afacerii, nu are unde să-și comercializeze marfa, spune Raisa Ghem.

Apicultorul Petru Secară, de la Sagaidâc, în Basarabeasca, ne explică ce înseamnă produsele ecologice și care sunt avantajele consumării acestora.

Stăm de vorbă și cu un promotor al bostanului, după cum își spune Ion Ciocanu,de la Lozova. În opinia acestuia, consumatorul din Republica Moldova nu este încă pregătit să cumpere produse ecologice.

Micii producători agricoli sunt în așteptarea deschiderii unei Piețe Agroalimentare, despre care Ministerul Agriculturii a anunțat că ar urma să fie inaugurată în curând, la Chișnău, în zona Universității Agrare. Premierul Vlad Filat a declarat că a fost deja alocată finanțare pentru acest proiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău