Țara în care se fabrică vinul din sfeclă roșie, băutură care devine din ce în ce mai populară

  • 15 Octombrie 2018 12:28
Țara în care se fabrică vinul din sfeclă roșie, băutură care devine din ce în ce mai populară Libertatea

Locuitorii din Rwanda adoră să mănânce sfeclă roșie, însă o antreprenoare din această țară a descoperit o nouă utilizare a legumei rădăcinoase - o transformă în vin roșu, băutură din ce în ce mai populară printre consumatorii din mai multe state africane, care a devenit cunoscută chiar și în zone îndepărtate ale lumii, precum Germania, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Neputând să își găsească un loc de muncă după absolvirea facultății, Assumpta Uwamariya a început să cultive sfeclă pentru a avea o sursă de venit. Astfel, i-a venit ideea să transforme această legumă în vin roșu, o băutură cu arome bogate, de pământ, cunoscută sub numele de ''Karisimbi''.

Femeia în vârstă de 27 de ani cultivă în prezent sfeclă roșie la ferma sa de trei hectare, situată în districtul Rubavu din vestul țării, și are șaptesprezece angajați. În plus, ea cumpără sfeclă roșie de la alți producători locali.

Pentru obținerea vinului, sfecla roșie este recoltată, spălată, tăiată în bucăți mici, fiartă, iar apoi este lăsată la fermentat.

Uwamariya produce circa 620 de litri de vin pe săptămână și speră ca până anul viitor să își dubleze cantitatea obținută.

Antreprenoarea vinde aproximativ o mie de sticle cu vin pe lună, notează Reuters.

Mare parte din clienții săi sunt din Rwanda, dar și din Mozambic și Republica Democrată Congo.

''Am aflat că am clienți și în Germania'', a declarat ea. ''Nu știu cum a ajuns vinul meu acolo, însă mi-au spus că au gustat vinul și apoi au început să facă comenzi la mine. Unii dintre ei au bătut tot drumul până aici pentru a mă cunoaște și a cumpăra vin'', a spus Uwamariya.

Clienții din Rwanda par satisfăcuți. ''Nu te îmbeți de la el, cum se întâmplă când bei alte tipuri de alcool. Îți dă doar o senzație de amețeală; este foarte gustos'', a declarat unul dintre aceștia, Janvier Muhoza, într-un bar din zonă.

Un alt client, Gandika J Boco, s-a arătat de asemenea încântat. ''Ce-mi place la acest vin este prețul lui... Este accesibil pentru majoritatea oamenilor și este convenabil în comparație cu vinurile din import'', a argumentat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău