Țara în care s-a raportat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus cu o zi înainte de relaxarea anumitor restricții

  • 20 Aprilie 2020 09:05
Țara în care s-a raportat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus cu o zi înainte de relaxarea anumitor restricții

Polonia a înregistrat duminică cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, cu 545 de noi infectări, potrivit datelor Ministerului Sănătății, cu o zi înainte de relaxarea unora dintre restricții, potrivit Reuters, preluat de Digi24.ro

Parcurile și pădurile vor fi redeschise începând de luni, iar limitarea numărului de persoane care vor fi permise în magazine va fi relaxată, a anunțat joi premierul Mateusz Morawiecki.

Însă multe restricții, cum ar fi acoperirea gurii și a nasului și purtarea mănușilor de plastic în magazinele alimentare, precum și închiderea școlilor vor rămâne în vigoare.

Duminică, Polonia a înregistrat 9.287 de cazuri confirmate și 360 de decese, scrie Mediafax. Duminică, Ministerului Sănătății a anunțat că a efectuat în jur de 11.200 de teste în cursul ultimei zile.

Partidul aflat la guvernare Dreptate și Justiție (PiS) a anunțat că vrea să ușureze pierderea economică provocată de pandemie, restricțiile asupra vieții publice costă Poloniei aproximativ 10 miliarde de zloti (2,4 miliarde de dolari) în fiecare zi sau la două zile.

Creșterea zilnică a noilor cazuri COVID-19 s-a menținut constantă în aprilie după o creștere în martie, cu o scădere de Paște. Până duminică, Polonia nu raportase mai mult de 500 de cazuri noi într-o singură zi.

Cifrele de testare au scăzut weekendul trecut la aproximativ 5.000 pe zi, în parte datorită sărbătorilor de Paște, au declarat oficialii Ministerului Sănătății.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău