Țara care se așteaptă să primească primele loturi ale unui potențial vaccin anti-COVID 19 în câteva luni

  • 07 Septembrie 2020 11:57
Țara care se așteaptă să primească primele loturi ale unui potențial vaccin anti-COVID 19 în câteva luni

Australia se așteaptă să primească primele loturi de potențial vaccin COVID-19 în ianuarie, a declarat luni premierul Scott Morrison, relatează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Sursa citată mai scrie că Morrison a declarat că guvernul său a încheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a două vaccinuri - unul dezvoltat de AstraZeneca (AZN.L) și Universitatea Oxford și altul dezvoltat în propriile laboratoare ale CSL, în colaborare cu Universitatea din Queensland, scrie Mediafax.

"Australia are nevoie de puțină speranță. Astăzi facem un alt pas semnificativ pentru a proteja sănătatea australienilor împotriva pandemiei de coronavirus", a spus Morrison.

Ministrul Sănătății, Greg Hunt, a declarat că oamenii de știință care conduc dezvoltarea ambelor vaccinuri au susținut că dovezile recente arată că ambele vor oferi "protecție pe mai mulți ani".

Morrison a declarat că CSL este de așteptat să livreze 3,8 milioane de doze din vaccinul produs de AstraZeneca în ianuarie și februarie anul viitor. În prezent, vaccinul este supus unor studii clinice în stadiu avansat în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

Compania AstraZeneca este privită drept lider în cursa globală de a oferi un vaccin eficient pentru combaterea virusului.

Studiile clinice din a doua etapă pentru vaccinul dezvoltat de CSL urmează să înceapă la sfârșitul anului 2020, ceea ce înseamnă că cel mai devreme ar putea ajunge pe piață la mijlocul anului 2021.

În cazul în care ambele vaccinuri vor trece de studiile clinice, Australia va cheltui 1,7 miliarde de dolari pentru aproape 85 de milioane de doze, a spus Morrison.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău