Țara care a primit 7 milioane de măști din China. Aeronava uriașă a aterizat cu marfa de peste 400 de tone

  • 15 Aprilie 2020 15:52
Țara care a primit 7 milioane de măști din China. Aeronava uriașă a aterizat cu marfa de peste 400 de tone

Polonia a primit materiale medicale din China și au fost aduse cu cel mai mare avion cargo din lume, Antonov An-225 Mriya. Avionul a aterizat marți, în aeroportul din Varșovia, capitala Poloniei.

Potrivit Daily Mail, aeronava a aterizat pe aeroportul Chopin din Varșovia, marți dimineața, cu o încărcătură care include 7 milioane de măști și sute de mii de combinezoane de protecție. Uriașa comandă a fost făcut de două firme importante din Polonia, Lotos și KGHM, citează mediafax.
 
Guvernul Poloniei a decretat stare de urgență epidemică, a declarat Lukasz Szumowski, ministrul polonez al Sănătății. "Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că avem de-a face cu o pandemie. Astăzi, vom emite o decizie privind instituirea stării de urgență epidemică", a afirmat Lukadz Szumowski, citat de site-ul Dorzeczy.pl și de agenția de presă Reuters.
 
Măsura va permite Guvernului de la Varșovia să dispună suspendarea unor activități de lucru și să mobilizeze rapid personalul medical. În plus, pot fi impuse restricții de circulație și pot fi interzise adunările publice.
 
Până în prezent Polonia a înregistrat 7.408 de cazuri de infectări cu COVID-19, dintre care 268 de pacienți au murit și 668 s-au recuperat.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
21
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău