Tapiola: În ce va consta activitatea procurorului din România în R. Moldova

  • 18 Septembrie 2015 14:33
Tapiola: În ce va consta activitatea procurorului din România în R. Moldova

Ambasadorul Uniunii Europene, Pirkka Tapiola a venit cu o serie de precizări în legătură cu venirea în Republica Moldova a procurorului din România, Mariana Alexandru.

Oficialul European a explicat într-un comunicat de presă că procurorul de la București a venit la Chișinău printr-un proiect european de asistență tehnică a justiției naționale.

Expertul din România își va desfășura activitatea la instituții cu activități în urmărirea penală precum Procuratura Genrală cât și Inspectoratul Național de Investigație, Inspectoratul General de Poliție etc, precum și instituții care prestează servicii judiciare.

În cazul depisătrii anumitor violări de la norme și identificarea anumitor abateri, Mariana Alexandru, va informa atât instituțiile beneficiare, cât și Delegația Uniunii Europene la Chișinău, și va veni cu o serie de recomandări, se arată în comunicat.

Expertul a fost ales în urma unui concurs la care au participat mai mulți experți în domeniu din mai multe țări europene și a fost ales de către echipa care implementează proiectul. Acesta se va afla în Republica Moldova pentru o perioadă de 35 de zile lucrătoare.

Amintim că Mariana Alexandru, fost procuror al Direcției Naționale Anticoprupție din România, expert în domeniul criminalității economico-financiare, și-a început activitatea în Republica Modlova în urmă cu câteva zile.

Mariana Alexandru a instrumentat dosare de corupție de rezonanță, între care și cel al fostului premier român Adrian Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău