Tancuri ale armatei turce au intrat pe teritoriul Siriei

  • 04 Septembrie 2016 00:46
Tancuri ale armatei turce au intrat pe teritoriul Siriei

Tancuri ale ale armatei turce au pătruns sâmbătă în nordul Siriei din provincia turcă Kilis, iar poziții ale grupării Stat Islamic din regiune au fost lovite cu obuze de mortiere, relatează Reuters și AFP, citând agențiile turce de știri Dogan și Anadolu.

Tancurile turcești au trecut frontiera în apropierea satului turc Cobanbey, care se află în dreptul satului sirian Al-Rai din cealaltă parte a frontierei. Informația a fost confirmată de comandantul trupelor de rebeli sirieni susținuți de Turcia, care a precizat că Al-Rai este punctul de plecare pentru o nouă operațiune împotriva Stat Islamic, informează AGERPRES.

Zona se află la circa 55 km sud-vest de Jarablus, obiectivul vizat săptămâna trecută de forțe rebele siriene susținute de tancuri și avioane turcești care au declanșat operațiunea militară "Scutul Eufratului", prima incursiunea majoră în Siria a Turciei de la izbucnirea conflictului din această țară, în urmă cu cinci ani.

Potrivit agenției Dogan, au trecut frontiera 20 de tancuri, cinci blindate transportoare de trupe, camioane și alte vehicule blindate.

Agenția britanică de știri notează că un cameraman din zonă a auzit mai multe zgomote puternice și a văzut coloane de fum ridicându-se de pe partea siriană a frontierei.

În cursul ultimelor zile rebelii au avansat rapid, recucerind de la Stat Islamic mai multe zone frontaliere, cu susținerea artileriei turce și a avioanelor de luptă ale coaliției internaționale conduse de SUA.

Potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului, rebelii susținuți de Ankara au mai cucerit sâmbătă trei sate în apropiere de frontieră, două pe frontul spre Jarablus și unul pe frontul deschis la Al-Rai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău