Tânărul care a publicat probele de examen la BAC a fost identificat

  • 21 Iunie 2017 13:44
Tânărul care a publicat probele de examen la BAC a fost identificat

Poliția a identificat un tânăr de 22 de ani, originar din raionul Căușeni, suspectat de publicarea pe rețelele de socializare a subiectelor examenului de bacalaureat la limba străină. Tânărul și-a recunoscut vina. Pentru acțiunea comisă riscă o amendă de până la 4500 de lei, transmite IPN.

Tânărul s-a ales cu un proces-verbal care va fi expediat instanței de judecată pentru adoptarea unei decizii. De asemenea, a fost expediată o solicitare către administratorii rețelei de socializare ok.ru pentru a i se bloca profilurile pe respectiva rețea de socializare.

Potrivit unui comunicat al Poliției, lucrările care au apărut pe internet s-au dovedit a fi falsuri. Nu există indicii care ar demonstra fraudarea examenelor sau divulgarea sau publicarea de informații cu privire la item-urile sau subiectele rezolvate pentru probele de examen.

Poliția a început investigațiile după ce Ministerul Educației a sesizat Centrul pentru combaterea crimelor informatice (CCCI) al Inspectoratului Național de Investigații pe data de 9 iunie.

Examenul la proba de limbă străină a fost susținut de aproximativ 16 mii de candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău