Talibanii au interzis culturile de mac în Afganistan

  • 03 Aprilie 2022 12:17
Talibanii au interzis culturile de mac în Afganistan

Liderul suprem al talibanilor, mollahul Hibatullah Akhundzada, a interzis culturile de mac în Afganistan. Un decret în acest sens a fost anunțat duminică de purtătorul de cuvânt al liderului suprem al talibanilor, Zabihullah Mujahid, informează dpa.

În decret se menționează că, dacă ordinul este încălcat, cultura de mac va fi distrusă imediat, iar cel responsabili vor fi judecați în conformitate cu legea islamică, Sharia, scrie DIGI24.

„Mai mult, utilizarea, transportul, comerțul, exportul și importul tuturor tipurilor de droguri precum alcool, heroină, hașiș etc, inclusiv de la fabricile de producție a medicamentelor din Afganistan, sunt strict interzise”, se menționează în decret.

În noiembrie 2021, Națiunile Unite au avertizat cu privire la o creștere a culturilor de mac, din care se produce opiu, în Afganistan.

Opiul afgan domină piața neagră internațională a drogurilor, alimentând opt din 10 utilizatori a nivel mondial, potrivit Oficiului ONU privind drogurile și criminalitatea (UNODC).

Decretul a fost adoptat la finalul unei reuniuni care a durat trei zile și a fost prezidată de Akhundzada în orașul său natal, în provincia Kandahar, la jumătatea lunii martie.

După reuniune, talibanii au impus o serie de restricții, printre care decizia de a prelungi închiderea școlilor pentru fete, segregarea în parcuri în funcție de gen și coduri de conduită privind portul bărbii și îmbrăcămintea pentru angajații din sectorul public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău