Taiwanul va schimba coperta pașaportului său, pentru a nu mai fi confundat cu China

  • 02 Septembrie 2020 13:24
Taiwanul va schimba coperta pașaportului său, pentru a nu mai fi confundat cu China

Guvernul taiwanez a publicat miercuri o imagine a copertei viitorului pașaport, care a fost reproiectat pentru a nu mai fi confundat cu pașaportul chinez, transmit Reuters și dpa.

Pe coperta noului pașaport taiwanez cuvântul 'TAIWAN' a fost extins, în timp ce numele oficial 'REPUBLICA CHINEZĂ', ce apare în partea de sus, a fost micșorat semnificativ.

Ministerul de Externe al Taiwanului va începe să emită pașapoarte cu noua copertă de la 1 ianuarie 2021, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Taipei, Ting Yi-ming, a declarat într-o conferință de presă că noul design de pașaport a fost realizat pe baza unei rezoluții adoptate în iulie de forul legislativ taiwanez și are drept scop să se ''evite ca cetățenii taiwanezi să fie confundați cu chinezii atunci când călătoresc în străinătate sau desfășoară schimburi internaționale''.

În aceeași conferință de presă, ministrul de externe taiwanez Joseph Wu a explicat că pe noul pașaport cuvântul 'TAIWAN' va ajuta străinii să identifice mai ușor țara deținătorului pașaportului.

El a adăugat că după izbucnirea pandemiei de COVID-19 multe țări și-au înăsprit controalele la frontieră și că decizia schimbării copertei pașaportului are drept scop situațiile în care deținători de pașapoarte taiwaneze ar putea fi identificați din greșeală drept chinezi.

''De la începutul focarului de pneumonie în Wuhan în acest an, cetățenii noștri au continuat să spere că putem da mai multă importanță vizibilității Taiwanului, evitând ca lumea să creadă în mod eronat că ei sunt din China'', a declarat Joseph Wu în fața presei.

În luna iulie, parlamentarii taiwanezi au solicitat de asemenea schimbarea numelui companiei aeriene naționale, numită China Airlines, și folosirea unor simboluri distincte pe aeronave, pentru a se semnala clar că această companie este din Taiwan. Ministrul taiwanez al transporturilor și comunicațiilor, Lin Chia-lung, responsabil pentru compania China Airlines, a precizat că această schimbare este în dezbatere.

Începând din 1949, Taiwanul are un guvern independent, dar China consideră insula parte a teritoriului său. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău