Taiwanul a fost zguduit de 28 de cutremure în patru ore și jumătate

  • 14 Iulie 2021 16:59
Taiwanul a fost zguduit de 28 de cutremure în patru ore și jumătate

Taiwanul a înregistrat, miercuri, 28 de cutremure pe o perioadă de patru ore și jumătate. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,2 grade pe o scară locală de maximum 7 grade, conform informațiilor furnizate de Central Bureau of Meteorology of Taiwan (OCMT), scrie digi24.ro.

Presa locală a informat că seismele nu s-au soldat nici cu victime, nici cu avarii semnificative, menționează sursa citată

Primul și cel mai puternic dintre seisme s-a produs miercuri dimineață la 06:52, ora locală, cu o magnitudine de 5,2 grade dintr-un total de 7, la o adâncime de 5,9 kilometri și având epicentrul situat la 5,1 kilometri sud-vest de localitatea taiwaneză Hualien. Potrivit departamentului de seismologie al OCMT, citat de Agerpres, alte două dintre cutremurele înregistrate au fost de 5 grade și s-au produs la 06:59 și respectiv 07:45 ora locală.

În total, 28 de cutremure s-au înregistrat pe o rază de 19,4 kilometri distanță de localitatea taiwaneză Hualien. Ultimul dintre cutremurele înregistrate pe site-ul OCMT a avut loc la ora locală 11:23  și a avut o intensitate de 2,9 grade.

Citat de agenția taiwaneză de știri CNA, Chen Guochang, de la departamentul seismologic al OCMT, a asigurat că actualele cutremure sunt replici ale seismelor produse în zilele de 7 și 8 iulie, și nu a respins posibilitatea ca și alte seisme să aibă loc săptămâna viitoare. Taiwanul se află la confluența plăcilor tectonice filipineză și euroasiatică, prin urmare seismele sunt frecvente în această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău