Taifunul Lekima a lovit insulele din sudul Japoniei

  • 09 August 2019 11:01
Taifunul Lekima a lovit insulele din sudul Japoniei

Taifunul Lekima, însoțit de vânturi puternice și de ploi torențiale, a lovit mai multe insule mici din sudul Japoniei unde a perturbat orarul unor curse aeriene și de feribot, informează DPA, preluat de AGERPRES.

Al nouălea taifun din acest an a provocat anularea a 68 de zboruri și a 155 de curse de feribot în regiune, în timp cel cel puțin patru persoane au fost rănite în prefectura Okinawa, a raportat publicația Okinawa Times.

Meteorologii au avertizat cu privire la riscul producerii de alunecări de teren, inundații și valuri înalte, chiar dacă taifunul a trecut de insule și se îndreaptă spre China.

La ora 9:00 (00:00 GMT), centrul furtunii se afla deasupra Mării Chinei de Est, îndreptându-se spre nord-vest cu 25 de kilometri pe oră, însoțit de rafale de 234 kilometri pe oră, a precizat Agenția meteorologică niponă.

Separat, în Taiwan, Lekima a lovit vineri dimineață extremitatea nordică a insulei, aducând ploi abundente și vânturi puternice.

Un bărbat de 64 de ani din capitala Taipei a murit în timp ce tăia copaci joi seara, potrivit Centrului Central pentru Operațiuni de Urgență (CEOC).

Transportul aerian a fost afectat, 373 de zboruri internaționale și 135 de curse interne fiind anulate. De asemenea, unele curse de feribot au fost suspendate.

Circa 3.000 de gospodării de pe insulă nu au în continuare electricitate, iar școlile și cea mai mare parte a birourilor din nordul Taiwanului, rămân, de asemenea, închise, a precizat CEOC vineri.

Biroul meteorologic central din Taiwan a precizat că taifunul a slăbit din intensitate, însă a avertizat că ploile torențiale vor continua zilele următoare.

Peste 2.500 de locuitori din zonele predispuse la inundații au fost evacuați

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău