Taifunul Chanthu a lovit nordul Filipinelor, provocând evacuarea a sute de persoane

  • 11 Septembrie 2021 12:11
Taifunul Chanthu a lovit nordul Filipinelor, provocând evacuarea a sute de persoane

Sute de persoane au fost evacuate după ce taifunul Chanthu a lovit sâmbătă nordul Filipinelor, însoțit de vânturi puternice și ploi torențiale, relatează dpa, citat de AGERPRES.

Chanthu, cu viteze ale vântului de până la 205 km/h și rafale de până la 250 km/h, a lovit uscatul în provincia Batanes, situată la 678 de kilometri nord de Manila, a anunțat Biroului Meteorologic.

Furtuna se deplasa spre nord-vest cu o viteză de 15 km/h, urmând să traverseze provincia Batanes și să se îndrepte către mare la est de Taiwan sâmbătă seara, a precizat sursa citată.

Agenția națională pentru gestionarea dezastrelor a declarat că 415 persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în provinciile învecinate Cagayan și Isabela, pe fondul avertismentelor privind riscul de inundații și alunecări de teren provocate de ploi.

Totodată, Biroul Meteorologic Central din Taiwan a emis avertismente de alertă înainte de sosirea taifunului Chanthu.

Taifunul Chanthu a lovit nordul Filipinelor la câteva zile după ce taifunul Conson a provocat moartea a 14 persoane și dispariția altor șapte. Peste 100.000 de persoane au fost afectate în estul și centrul Filipinelor, a anunțat Agenția națională pentru gestionarea dezastrelor.

Filipine este lovit în medie de 20 de cicloni tropicali în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipine a fost taifunul Haiyan, care a făcut 6.300 de morți și a provocat strămutarea a peste 4 milioane de persoane în noiembrie 2013. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău