Tactica rușilor: Regiunea ucraineană Donețk este lovită zilnic de ruși de până la 2.500 de ori, spune guvernatorul ucrainean. Orașul Avdiivka este distrus aproape în totalitate

  • 06 Februarie 16:59
Tactica rușilor: Regiunea ucraineană Donețk este lovită zilnic de ruși de până la 2.500 de ori, spune guvernatorul ucrainean. Orașul Avdiivka este distrus aproape în totalitate

Rusia lansează zilnic între 1.500 și 2.500 de obuze și rachete asupra regiunii ucrainene Donețk, devastată de război, și vizează infrastructura esențială pentru a îngreuna rămânerea oamenilor acolo în timpul iernii, a declarat pentru Reuters guvernatorul Vadim Filașkin.

Provincia estică, ocupată în proporție de 57% de Rusia, se află în prim-planul războiului din 2014, când interpușii susținuți de Rusia au cucerit capitala regiunii, Donețk, precum și multe alte orașe mari. De când Rusia a lansat invazia la scară largă, în 2022, aici au avut loc multe dintre cele mai violente și mai îndelungate bătălii ale războiului.

"Inamicul bombardează (regiunea) de 1.500 până la 2.500 de ori pe zi", a declarat guvernatorul Vadim Filașkin într-un interviu acordat vineri, adăugând că el crede că Moscova încă urmărește să captureze întreaga regiune. "Bombardamentele inamicului sunt atât de dense, atât de grele, aproape în fiecare zi", a spus el.

Guvernatorul a declarat că centrala electrică Kurahove, una dintre puținele surse de producție de electricitate rămase în regiune, a fost forțată să se închidă în urmă cu o săptămână din cauza bombardamentelor rusești. El a explicat că acest lucru face parte dintr-o campanie mai amplă. "Inamicul încearcă să distrugă obiectivele de infrastructură critică, astfel încât oamenilor să le fie greu să rămână în regiune în timpul iernii", susține guvernatorul.

Filașkin a declarat că orașul Avdiivka, unde se află cea mai mare uzină de cocsificare din Europa și care a fost ținta unui asalt masiv al Rusiei începând cu luna octombrie a anului trecut, a fost "distrus în proporție de 95-98%".

Guvernatorul spune că scopul rușilor este de a distruge localitatea în totalitate, astfel încât să nu mai fie locuită. "Inamicul a aruncat aproximativ 200 de bombe aeriene ghidate numai asupra Avdiivka în cursul (ultimei luni). Ei o distrug în totalitate", a declarat el.

Autoritățile locale spun că numărul civililor din oraș a scăzut la mai puțin de 1.000. Filașkin îi roagă pe cei rămași să plece pentru propria lor siguranță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,17 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău