Tăcerea fără precedent a lui Donald Trump

  • 23 Noiembrie 2020 15:27
Tăcerea fără precedent a lui Donald Trump

Președintele american în exercițiu Donald Trump nu a mai răspuns la nicio întrebare din partea presei din ziua alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, relatează CNN, preluat de Agerpres.

Au trecut 20 de zile de la alegeri și 2 săptămâni de când proiecțiile media l-au dat drept câștigător pe Joe Biden, candidatul democrat. Totuși, Trump continuă să evite întrebările reporterilor, în timp ce Biden se pregătește să-și preia noul rol la Casa Albă.

Aceasta este o perioadă de tăcere fără precedent pentru președintele Statelor Unite, a spune jurnalistul CNN Brian Stelter.

Declarațiile de presă „au dispărut practic de la Casa Albă și de la agențiile guvernamentale cheie”, a adăugat el.

Deși nu este neobișnuit ca secretarii de presă ai lui Trump să ia pauze lungi în întâlnirile cu jurnaliștii acreditați la Casa Albă, Trump însuși a fost foarte conectat cu reporterii pe tot parcursul mandatului său, vorbind adesea cu ei pe peluza Casei Albe, în drum spre elicopterul prezidențial Marine One. Dar, începând cu 3 noiembrie, Trump s-a limitat la contul său de Twitter pentru a se adresa publicului.

Nu doar Trump evită presa. Secretarul interimar al apărării, Christopher Miller, nu a răspunla nicio întrebare, în ciuda deciziei de a retrage trupe din Afganistan și Irak. Nici vicepreședintele Mike Pence nu a răspuns la întrebări din partea presei, în ciuda rolului său de șef al grupului operativ pentr coronavirus.

Este o strategie a întregulu guvern", a spus Kaitlan Collins, corespondentul CNN la Casa Albă.

Apropiații lui Trump nu vor să răspundă la întrebări despre ceea ce face președintele, deoarece echipa sa de campanie încă încearcă să răstoarne rezultatele alegerilor și știu că se vor confrunta cu întrebări despre aceste încercări ale președintelui în exercițiu, la care nu au răspunsuri, a adăugat Collins.

Oficialii refuză fie să comenteze acest lucru, fie să se pună într-o situație în care știu că vor fi întrebați de reporteri despre acest lucru", a spus Collins.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a făcut vineri o declarație de presă, prima în șapte săptămâni. La final, ea a refuzat să răspundă la o întrebare de la Collins, numind-o „activistă”.

Jurnalista spune că reacția lui McEnany nu a șocat-o.

Partea tristă a lucrurilor este că nu m-a uimit nici pe mine, nici ceilalți reporteri prezenți, pentru că am văzut așa ceva de nenumărate ori, a spus Collins.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău