Tabloul furat duminică din Galeria Tretiakov a fost găsit. Suspectul, reținut de poliție, nu și-a recunoscut vina

  • 28 Ianuarie 2019 13:33
Tabloul furat duminică din Galeria Tretiakov a fost găsit. Suspectul, reținut de poliție, nu și-a recunoscut vina

Tabloul"Ay-Petri. Crimeea" semnat de Arhip Kuindji, care fusese furat ieri, 27 ianuarie, din Galeria Tretiakov din Moscova, a fost găsit în această dimineață și nu prezintă semne vizibile de deteriorare, transmite mass-media rusească. Potrivit datelor comunicate, în acest moment tabloul se află încă la poliție.

În această dimineață s-a aflat că poliția și Serviciul de Securitate al Federației Ruse au reținut persoana suspectată de furtul tabloului. Aceasta a arătat că a ascuns tabloul pe teritoriul unui obiectiv în construcție din raionul Odințovskiy, de unde a și fost luat de polițiști. Potrivit datelor poliției, anul trecut în luna decembrie bărbatul a fost reținut pentru posesie de narcotice, în temeiul Articolului 228 din Codul Penal al Federației Ruse, în prezent fiindu-i interzis să părăsească localitatea.

După cum relatează agenția Interfax, ieri, angajații de la paza Galeriei Tretiakov (Moscova) au comunicat poliției furtul tabloului "Ay-Petri. Crimeea", expus în cadrul expoziției organizate la Moscova și consacrate pictorului Arhip Kuindji.

Tabloul a dispărut chiar sub ochii numeroșilor vizitatori ai expoziției. "Luat drept lucrător al muzeului, bărbatul s-a apropiat calm de tablou, l-a luat de pe perete și s-a îndepărtat", a declarat o sursă informată a Intefaxului, lucru confirmat și de înregistrarea camerelor de supraveghere din muzeu, dată publicității de Ministerul rus de Interne. 

Suspectul în cazul furtului tabloului semnat de Arhip Kuindji din Galeria Tretiakovdin Moscova nu și-a recunoscut vina, reiese din înregistrarea video postată pe site-ul oficial al Ministerului de Interne al Rusiei. Întrebat de ce a fost reținut, bărbatul a răspuns "Habar nu am". "Eu nu comit infracțiuni, sunt un cetățean care respectă legile", a adăugat acesta. De asemenea, el nu a recunoscut că este tras la răspundere penală pentru narcotice. Întrebat unde a fost pe 27 ianuarie, suspectul a răspuns că "își amintește prost" și că "trebuie să i se împrospăteze memoria". 

Potrivit datelor Ministerului Culturii al Federației Ruse, tabloul "Ay-Petri. Crimeea" semnat de Arhip Kuindji, are o valoare de asigurare de 12 milioane de ruble (aproximativ 180 de mii de dolari), asigurator - compania "Sterh".

Poliția încearcă să stabilească dacă suspectul avea și complici.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău