Tabletele pentru deputați vor ajunge la Parlament până la sfârșitul lunii martie

  • 14 Februarie 2020 19:35
Tabletele pentru deputați vor ajunge la Parlament până la sfârșitul lunii martie

Tabletele noi pentru deputați, peste o sută la număr, vor ajunge la Parlament până la sfârșitul lunii martie. Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, a spus astăzi într-un briefing de presă că tabletele sunt necesare pentru votul electronic și pentru procesul legislativ în ansamblu, transmite IPN.

Adrian Albu a amintit că pentru implementarea sistemului informațional e-Parlament a fost semnat un acord cu PNUD, care a selectat compania implementatoare. Dezvoltator al softului a devenit compania Nextsense, valoarea contractului fiind de aproape 434 de mii de dolari, iar suma oferită prin intermediul PNUD, de către Guvernul Suediei, este de peste 328 de mii de dolari.

Pe 12 noiembrie anul trecut a avut loc o licitație deschisă privind achiziția tabletelor, termenul de livrare fiind 24 decembrie. Agentul economic nu s-a încadrat în termenele fixate și contractul a fost reziliat. Ulterior, a fost desfășurată o altă licitație, iar compania câștigătoare a oferit cel mai mic preț.

Adrian Albu a precizat că este important să se înțeleagă faptul că tabletele urmează a fi procurate nu pentru deputați, dar pentru plen și vor rămâne și pentru legislaturile ce vor urma. Secretarul a respins acuzațiile deputaților care au spus că se irosesc bani publici pentru procurarea tabletelor și că acestea ar costa prea mult.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău