Tabără de pictură și grafică la Soroca

  • 05 August 2014 13:45
Tabără de pictură și grafică la Soroca

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Asociația „Grigore Vieru – Soroca”, Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din  Soroca, Biblioteca „Basarabia” din Soroca și Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca organizează, în perioada 7 – 15 august 2014,  prima ediție a…

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Asociația „Grigore Vieru – Soroca”, Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din  Soroca, Biblioteca „Basarabia” din Soroca și Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca organizează, în perioada 7 – 15 august 2014,  prima ediție a Taberei de Pictură și Grafică.

La eveniment vor participa artiști plastici consacrați de pe ambele maluri ale Prutului: Anatol Danilișin (Republica Moldova); Ghenadie Tânciuc (Republica Moldova); Anatol Lazarev (Republica Moldova); Petru Jereghelea (Republica Moldova); Florentin Leancă (Republica Moldova);Gheorghe Miron (România);Cristian Diaconescu (România).

Tabăra de pictură și grafică se va finaliza prin expoziția colectivă „Arta Românească - tradiție și contemporaneitate” în care vor fi expuse lucrările realizate de artiști în această perioadă.  Vernisajul va avea loc pe data de  15 august 2014, ora 12.00 în parcul din preajma bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca în prezența directorului ICR Chișinău, acad. Valeriu Matei.

Fiecare artist plastic urmează să doneze câte o lucrare realizată în cadrul proiectului. Fondul plastic constituit va fi expus în viitorul sediu al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Evenimentul se încadrează în suita de manifestări organizate de ICR Chișinău la Soroca pentru a marca 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu și a fiilor săi. În cadrul suitei de manifestări vor mai avea loc:Conferința științifică „Epoca lui Constantin Brâncoveanu”  - 14 august 2014, ora 11.00 la  Biblioteca „Basarabia” din Soroca și Expoziția „Constantin Brâncoveanu și epoca sa”- 15 august 2014, ora 10.30 la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău