Swiss Re: Pierderi globale de 44 miliarde dolari în primul semestru din cauza catastrofelor naturale și dezastrelor

  • 16 August 2019 16:40
Swiss Re: Pierderi globale de 44 miliarde dolari în primul semestru din cauza catastrofelor naturale și dezastrelor

Catastrofele naturale și dezastrele provocate de om au fost responsabile pentru decesul a peste 5.000 de persoane și au generat pierderi economice de 44 miliarde dolari (39,7 miliarde euro) în primul semestru la nivel mondial, potrivit unui studiu preliminar al grupului elvețian de reasigurări Swiss Re, transmite AFP.

Conform acestui studiu, pierderile economice provocate de catastrofele naturale și dezastrele cauzate de om în primul semestru al acestui an sunt mult sub media de 109 miliarde dolari înregistrată în prima jumătate a ultimilor zece ani și, de asemenea, sub pierderile de 51 miliarde dolari înregistrate în primul semestru al anului trecut.

Cifrele detaliate mai arată că cea mai mare parte a pierderilor se datorează catastrofelor naturale, 40 de miliarde dolari, iar restul de patru miliarde de dolari sunt rezultatul dezastrelor provocate de om, precum accidentele industriale.

Swiss Re estimează că doar 42% din pierderile economice (adică 19 miliarde dolari) au fost acoperite de companiile de asigurări în primul semestru al acestui an, față de 52% în perioada similară a anului trecut, în condițiile în care o serie de catastrofe naturale de amploare, precum ciclonul Idai din sudul Africii și ciclonul Fani din India, au lovit zone cu un grad redus de penetrare a asigurărilor.

De exemplu, ciclonul Idai, care a provocat vânturi puternice și inundații grave în Mozambic, Malawi, Zimbabwe și Madagascar, a provocat peste 1.000 de victime, fiind cea mai gravă catastrofă naturală din prima jumătate a acestui an.

"Experiența primului semestru arată încă o dată deficitul de protecție care există în țările emergente" a declarat Martin Bertogg, responsabil cu riscurile de catastrofe la Swiss Re.

La fel ca și în prima jumătate a lui 2018, mai multe părți ale lumii s-au confruntat cu valuri de căldură și condiții de secetă în acest an, recorduri de temperatură fiind înregistrate în mai multe locuri, în special în Europa.

Impactul complet al vremii secetoase din timpul verii nu a fost încă stabilit. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău