Svetlana Tihanovskaia a declarat cât timp s-ar afla la conducerea Belarusului în cazul schimbării puterii

  • 07 Decembrie 2020 19:33
Svetlana Tihanovskaia a declarat cât timp s-ar afla la conducerea Belarusului în cazul schimbării puterii

Liderul opoziției belaruse, fostul candidat la președinția Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că, în cazul schimbării puterii în Republica Belarus, ea intenționează să conducă țara nu mai mult de 45 de zile.

Menționăm că, săptămâna trecută, Tihanovskaia, care, anterior, a evitat să se numească președinte ales al republicii, și-a exprimat disponibilitatea de a conduce țara în perioada de tranziție până la noile alegeri prezidențiale și a subliniat că echipa sa a pregătit un proiect de reformă constituțională. "Conducător pentru 45 de zile, sper" - a declarat Tihanovskaia, într-un interviu acordat portalului de informații tut.by, publicat luni.

Concomitent, politicianul a subliniat că problema legată de perioada concretă în care va trebui să conducă Republica Belarus este una deschisă și depinde de o serie de factori. Potrivit afirmațiilor sale "totul va începe cu negocierile cu actuala putere".

"Și când vom ajunge la acorduri, când deținuții politici vor fi eliberați, va începe această perioadă de tranziție, care va duce la noi alegeri. Cred că avem toate documentele (proiectul de constituție). Până la acel moment acesta va fi finalizat, pas cu pas, va fi rescris... Programul de asistență și proiectul de reformă constituțională, despre care am vorbit, îl vom prezenta literalmente în câteva zile" - a declarat Tihanovskaia.

Consilierul acesteia pentru probleme externe, Franak Viačorka, a subliniat portalului citat că cele 45 de zile reprezintă "minimul necesar pentru desfășurarea noilor alegeri".

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău