Suveranul Pontif a rostit Tatăl nostru în Catedrala Neamului din București, la slujba ortodoxă

  • 31 Mai 2019 17:19
Suveranul Pontif a rostit Tatăl nostru în Catedrala Neamului din București, la slujba ortodoxă

Papa Francisc a intrat în cea de-a doua parte a vizitei sale în România, după primirea oficială şi un prim discurs ţinut la palatul Cotroceni.

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc. Duminică, vizita se va încheia pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, unde pontiful va beatifica şapte episcopi greco-catolici martiri.

La sosirea pe esplanada Catedralei Naţionale, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi de mii de credincioşi care l-au primit cu aplauze. Papa Francisc le-a transmis acestora salutul pascal "Hristos a înviat".

Conform tradiţiei, doi tineri în costume populare româneşti i-au oferit Sfântului Părinte pâine şi sare, precum şi un buchet cu flori.

În Catedrala Naţională se afla deja preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, membri ai Guvernului şi ai Parlamentului, membri ai corpului diplomatic, personalităţi ale vieţii culturale şi sportive româneşti.

Programul vizitei de la Catedrala Naţională a cuprins rostirea rugăciunii "Tatăl nostru" în limba latină, urmată de cântări pascale catolice. După terminarea acestora, a urmt rostirea rugăciunii "Tatăl nostru" în limba română şi intonarea de cântări pascale ortodoxe.

Patriarhul Daniel a rostit un cuvânt de salut pascal, urmat de un cuvânt de răspuns al Sanctităţii Sale Papa Francisc. La ieşirea din Catedrală, cei doi înalţi ierarhi au salutat credincioşii prezenţi cu salutul pascal "Hristos a înviat!".

sursa: tvr1

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
8,42 °C
ploaie ușoară
Umiditate:57 %
Vint:2,1 m/s
Tue
6 °C
Wed
10 °C
Thu
8 °C
Fri
4 °C
Sat
8 °C

Curs oficial BNM 24 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2607 0.0742
USD 17.8258 0.0539
RON 4.0097 0.0029
UAH 0.7287 -0.0006
RUB 0.2763 -0.0023
Arhivă Radio Chișinău