Sute de persoane luate ostatici în Pakistan

  • 16 Decembrie 2014 10:29
Sute de persoane luate ostatici în Pakistan

UPDATE Pakistan: 12 morți și 40 de răniți în atacul comis de talibani la școala militară din Peshawar

Douăsprezece persoane au fost ucise și 40 au fost rănite în atacul comis de talibani într-o școală militară din orașul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, au informat surse spitalicești, relatează Reuters.

Un comando taliban a atacat marți dimineața o școală pentru copii militarilor din Peshawar, principalul oraș din nord-vestul Pakistanului, luând ostatici sute de elevi și profesori.

Un jurnalist Reuters aflat la fața locului a afirmat că a auzit focuri de armă din interiorul școlii în timp ce militari au înconjurat clădirea. Ambulanțe au fost văzute transportând elevi răniți la spital.

Oficiali militari au declarat că cel puțin șase bărbați înarmați au intrat în Școala Publică Militară. Se crede că în interiorul clădirii s-ar afla circa 500 de elevi și profesori, notează Reuters.

Un profesor a afirmat că atacatorii au intrat în școală în timp ce aveau loc examene.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Muhammad Umar Khorasani a declarat pentru Reuters că gruparea sa este responsabilă pentru atac. 'Atacatorii noștri sinucigași au intrat în școală, ei au primit ordine să nu-i rănească pe copii, însă să vizeze personalul militar', a afirmat el.

'Este un atac care reprezintă o răzbunare pentru ofensiva armatei din Waziristanul de nord', a afirmat el, referindu-se la o ofensivă a armatei împotriva talibanilor care început în luna iunie.

Bărbați înarmați au luat ostatici marți sute de studenți și profesori într-o școală militară din orașul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, au afirmat oficiali militari, notează Agerpes.

Potrivit AFP, bărbații îmbrăcați în uniforme militare au intrat în școală și au deschis focul. Atacul a fost imediat revendicat de o facțiune a talibanilor pakistanezi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău