Sute de oameni protestează în fața Curții Supreme de Justiție

  • 25 Iunie 2018 18:47
Sute de oameni protestează în fața Curții Supreme de Justiție

Un protest împotriva deciziei de invalidare a alegerilor are loc  în fața Curții Surpeme de Justiție. Oamenii cer justiție corectă și  respectarea dreptului la vot al cetățenilor R. Moldova. 

Sute de oameni s-au adunat în fața Curții Supreme de Justiție la un nou protest împotriva, unei justiții inechitabile și supuse, cum spun ei. În fața mulțimii primarul ales Andrei Năstase a îndemnat manifestanții să nu cedeze și să continue lupta și protestele și să fie solidari în apărarea dreptului la vot.

„Noi toți am fost mințiți de-a lungul timpului, am fost dezbinați. Au încercat să ne arunce unul împotriva altuia să ne arunce subiecte de discuție sterilă de aceea îndemnul meu este la conjugarea de eforturi, la solidaritate, să lăsăm tot ce ne debină și să ne adunăm la înjurul ideii de societate deșteptată a acestei țări. Doar așa vom putea scăpa de această oligarhie.”

Printre participanții la protest s-a aflat și istoricul și  analistul politic Octavian Țicu, fost ministru al tineretului și sportului,  cunoscut ca un critic aspru la adresa guvernării și a actelor de corupție de care se face vinovată. El a vorbit despre opoziția ca o adevărată alternativă și care în aceste zile a reușit să se consolideze în jurul unor obiective comune.

„Există o alternativă, există opoziîia în R. Moldova. De când acești tâlhari au respins dreptul la vot a început alternativa. Din acest moment putem spunem cu siguranță că guvernarea a avut șansa să meargă pe un traseu lin, să mimeze democrația și să ofere ideea că ar fi un dram de democrație în țară prin acest vot. Prin această decizie de invalidare lucurile au fost încurcate iremediabil. În afară de răsturnarea regimului oligarhic nu există alt viitor. Lupta abia începe, faptul ca ambasadorul a fost schimbat este un semn că politica marilor puteri față de R. Moldova se va schimba. Nouă ne rămâne decât să fim solidari. Ne așteaptă o toamnă dificila.  Trebuie să dâm jos această clică oligarhică înainte de alegeri. Un campion poate fi omorât dar nu poate fi speriat.”

Amintim că locuitorii Chișinăului au manifestat în repetate rânduri în centrul orașului după invalidarea de către Judecătoria Centru și menținerea deciziei de către Curtea de Apel, a alegerilor locale noi. O manifestație de amploare a fost organizată duminică 24 iunie în Piața Marii Adunări Naționale.

Manifestanții cu cerut confirmarea alegerilor din Chișinău și validarea mandatului lui Andrei Năstase și au amențiat  cu acțiuni de protest mai drastice dacă revendicarea nu le va fi satisfăcută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău