Sute de Moși Crăciuni, elfi și alte personaje au defilat prin New York cu ocazia evenimentului SantaCon

  • 15 Decembrie 2019 16:10
Sute de Moși Crăciuni, elfi și alte personaje au defilat prin New York cu ocazia evenimentului SantaCon

Sute de Moși Crăciun și Crăciunițe au luat cu asalt sâmbătă străzile din New York pentru a se distra, vizita barurile și a consuma alcool cu ocazia tradiționalul eveniment SantaCon, care se organizează totuși în scopuri caritabile, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Mulțimea costumată în personaje tipice pentru Sărbătorile de iarnă, dintre care nu a lipsit nici Grinch după ce a descoperit spiritul Crăciunului, s-a oprit în popularul obiectiv turistic Times Square de unde și-au început traseul.

Aici petrecăreții, mai ales tineri, au ascultat muzica unui grup de instrumentiști care i-a însoțit și au intrat în primul bar din Times Square înainte de a lua metroul spre alte baruri din Midtown, Chelsea și The Village, în fața privirilor uimite ale curioșilor, mai ales ale copiilor.

Mulți participanți au venit îmbrăcați în personaje pitorești ca Rudolph, cu nasul său roșu, cele mai populare costume fiind însă cele de Moș Crăciun și de Crăciuniță.

SantaCon, un eveniment înființat la San Francisco (California) în 1994, se desfășoară în numeroase orașe și care la New York nu este ocolit de polemică.

Este însă un eveniment dedicat nu doar distracției, ci și strângerii de fonduri pentru a susține organizații precum 'Neighbors Together', angajată în activități de combatere a foametei și sărăciei din Ocean Hill, Brownsville și Bedford-Stuyvesant, din Brooklyn, considerate cele mai sărace zone ale orașului.

O altă organizație sprijinită este City Harvest, care distribuie alimente comunităților defavorizate din New York.

În statul vecin, New Jersey a fost interzis consumul de orice fel de alcool în metrouri, pe întreaga desfășurare a evenimentului SantaCon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău