Sute de invenții vor fi expuse la Expoziția Internațională Specializată INFOINVENT

  • 15 Noiembrie 2021 11:08

Peste patru sute de invenții din mai multe state vor fi prezentate la Expoziția Internațională Specializată (EIS) INFOINVENT, ediția a XVII-a, care se va desfășura în perioada 17-20 noiembrie în format online, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

„EIS INFOINVENT reprezintă un forum al proprietății intelectuale, creativității și inovării. Scopul evenimentului este susținerea și promovarea activității de cercetare și inovare, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind valorificarea și implementarea rezultatelor creativității umane în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale”, a explicat astăzi într-o conferință de presă, dedicată evenimentului, Eugeniu Rusu, directorul general al AGEPI, scrie sursa citată.

Șeful AGEPI a specificat că „lucrările prezentate la EIS INFOINVENT vor fi repartizate conform următoarelor compartimente: Invenții și soiuri de plante, design industrial; Proiecte de cercetare și inovare; Creația tinerilor; Produse și servicii inovative; Industrii creative. Exponatele prezentate vor fi jurizate și premiate. 

Potrivit oficialului, programul manifestărilor aferente EIS INFOINVENT va cuprinde o Conferință Inovațională Internațională și alte evenimente interactive de promovare a importanței și valorii proprietății intelectuale și inovațiilor pentru dezvoltarea economică a țării și sporirea competitivității produselor și serviciilor autohtone pe piața internă și externă, întregul program urmând să se desfășoare online.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a îndemnat inventatorii și cercetătorii din Republica Moldova să participe la expozițiile de specialitate și să utilizeze acest instrument de promovare al propriilor proiecte inovaționale. Conform instituției, toate informațiile referitor la eveniment pot fi fi accesate online pe pagina web a expoziției: http://www.infoinvent.md/

EIS INFOINVENT se desfășoară o dată la doi ani, iar ediția din acest an va întruni participanți din România, Australia, Croația, Filipine, Malaysia, Coreea etc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,54
Ploaie ușoară
Umiditate:71 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău