Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți

  • 24 Iunie 2018 18:31
Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți

Departamentul american pentru Securitatea Internă a anunțat că sute de copii au fost reuniți cu părinții care sunt imigranți intrați ilegal pe teritoriul Statelor Unite, relatează site-ul agenției Reuters.

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat miercuri seară o ordonanță executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinții imigranți.

Administrația de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranților de părinți la frontiera cu Mexicul. Autoritățile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranții care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferați în centre speciale.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a elaborat o ordonanță executivă pentru evitarea acestor situații. Ordonanța prevede noi proceduri, prin care copiii nu vor mai fi separați de părinții depistați că intră ilegal în Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău