Sute de cazuri de falsificare a actelor de identitate ale cetățenilor ruși, aflați în UE, sunt investigate în Finlanda

  • 30 Noiembrie 2022 09:23
Sute de cazuri de falsificare a actelor de identitate ale cetățenilor ruși, aflați în UE, sunt investigate în Finlanda

Autoritățile finlandeze au declanșat o investigație de amploare în aproximativ 350 de cazuri de falsificare a ștampilelor Serviciului de Frontieră din Finlanda și în alte 88 de cazuri de falsificare a permiselor de ședere pe teritoriul Uniunii Europene, scrie ROSBALT, citat de Rador.

Potrivit Gazeta.Ru, care citează presa finlandeză, actele respective au fost confiscate de la cetățeni ai Federației Ruse. S-a mai precizat că documente false au fost găsite în posesia unor cetățeni ruși în timpul trecerii frontierei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Frontieră finlandez, Matti Pitkäniitty, instituția investighează în momentul de față 88 de cazuri de falsificare a permiselor de ședere.

În 2022, au fost identificate aproape 350 de ștampile false aplicate pe permisele de ședere. De asemenea, se mai menționează faptul că cel mai frecvent documentele falsificate au fost depistate la 'imigranți care provin din regiunea Caucazului de Nord a Federației Ruse'. Serviciul de Frontieră din Finlanda a admis că mii de persoane s-ar putea afla ilegal în UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău