Suspectul în cazul atacului din Utrecht și-a recunoscut vinovăția și afirmă că a acționat singur

  • 22 Martie 2019 19:32
Suspectul în cazul atacului din Utrecht și-a recunoscut vinovăția și afirmă că a acționat singur

Gokmen Tanis, suspectat a fi autorul atacului din Utrecht, în Olanda, și-a recunoscut vineri vinovăția și a precizat că a acționat singur, au declarat vineri procurorii olandezi, notează Rador.

Bărbatul de 37 de ani, de origine turcă, este acuzat că pe 18 martie a deschis focul asupra pasagerilor unui tramvai din Utrecht și a ucis trei persoane, alte cinci fiind rănite, acțiunile atacatorului fiind de natură teroristă.

Autoritățile olandeze cercetează dacă există și motive personale în spatele atacului. Gokmen Tanis era cunoscut poliției din Olanda, fiind arestat anterior, a precizat procurorul Rutger Jeuken în cadrul unei conferințe de presă.

Agenția turcă de știri Anadolu informează, citând rude ale atacatorului, că Tanis ar fi tras într-o rudă a sa în tramvaiul respectiv și apoi a atacat și alți pasageri care încercau să ajute victima.

Nivelul alertei de terorism a fost ridicat la 5, cel mai mare nivel, exclusiv pentru provincia Utrecht, dar ulterior a fost redus. Măsurile de securitate la școli, gări și moschei a fost înăsprit, iar autoritățile au cerut populației să nu stânjenească acțiunile serviciilor de urgență. 

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău